Sütés nélküli paleo áfonyás torta
Hozzávalók:A tortaalaphoz:
A krémhez:
Az áfonyás toppinghoz:
|
|
Elkészítés:
A tortaalaphoz a hozzávalókat egy aprítógépben összedaráljuk. A massza morzsás lesz, de nem baj a hűtőben összefog állni. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd berakjuk 1 óra hosszára a hűtőbe.
A krémhez a jól behűtött cocomast a vaníliával és a nyírfacukorral felverjük. A zselatint a tasakon levő leírás szerint elkészítjük és a feloldott zselatint a krémbe keverjük. A vaníliás kókuszkrémet egyenletesen elosszuk a tortaalapon majd mehet megint a hűtőbe addig amíg elkészítjük az áfonyás toppingot.
A 6 g zselatinporhoz hozzáadunk 6 ek. vizet, elkeverjük és 5 percig állni hagyjuk. Az áfonyát megmossuk és egy lábasba tesszük. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Időközönként keverünk rajta egyet. A zselatint az áfonyában felolvasszuk és hagyjuk egy keveset hűlni.
A langyosra hűlt toppingot ráöntjük a kókuszkrémre, elosszuk rajta és a tortát 1 óra hosszára hütöbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Zselatin helyett agar-agarral is el lehet készíteni akkor vega a recept.