Főoldal / Paleo / Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Hozzávalók:

A tortaalaphoz:

  • 100 g durvára vágott mandula
  • 40 g kókuszreszelék ( pirítva finomabb )
  • 40 ml olvasztott kókuszolaj
  • 130 g aszalt barack

A krémhez:

  • 400 ml jól behűtött cocomas kókuszkrém
  • 1 tk. bourbon vaníliaőrlemény
  • 40 g nyírfacukor
  • 1 cs. ( 9 g ) zselatin

Az áfonyás toppinghoz:

  • 250 g friss áfonya
  • 6 g zselatin
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tortaalaphoz a hozzávalókat egy aprítógépben összedaráljuk. A massza morzsás lesz, de nem baj a hűtőben összefog állni. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd berakjuk 1 óra hosszára a hűtőbe.

A krémhez a jól behűtött cocomast a vaníliával és a nyírfacukorral felverjük. A zselatint a tasakon levő leírás szerint elkészítjük és a feloldott zselatint a krémbe keverjük. A vaníliás kókuszkrémet egyenletesen elosszuk a tortaalapon majd mehet megint a hűtőbe addig amíg elkészítjük az áfonyás toppingot.

A 6 g zselatinporhoz hozzáadunk 6 ek. vizet, elkeverjük és 5 percig  állni hagyjuk. Az áfonyát megmossuk és egy lábasba tesszük. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Időközönként keverünk rajta egyet. A zselatint az áfonyában felolvasszuk és hagyjuk egy keveset hűlni.

A langyosra hűlt toppingot ráöntjük a kókuszkrémre, elosszuk rajta és a tortát 1 óra hosszára hütöbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Zselatin helyett agar-agarral is el lehet készíteni akkor vega a recept.


Szólj hozzá!

A lap tetejére