Főoldal / Paleo / Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Sütés nélküli paleo áfonyás torta

Hozzávalók:

A tortaalaphoz:

  • 100 g durvára vágott mandula
  • 40 g kókuszreszelék ( pirítva finomabb )
  • 40 ml olvasztott kókuszolaj
  • 130 g aszalt barack

A krémhez:

  • 400 ml jól behűtött cocomas kókuszkrém
  • 1 tk. bourbon vaníliaőrlemény
  • 40 g nyírfacukor
  • 1 cs. ( 9 g ) zselatin

Az áfonyás toppinghoz:

  • 250 g friss áfonya
  • 6 g zselatin
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tortaalaphoz a hozzávalókat egy aprítógépben összedaráljuk. A massza morzsás lesz, de nem baj a hűtőben összefog állni. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába helyezzük, egyenletesen eloszlatjuk, majd berakjuk 1 óra hosszára a hűtőbe.

A krémhez a jól behűtött cocomast a vaníliával és a nyírfacukorral felverjük. A zselatint a tasakon levő leírás szerint elkészítjük és a feloldott zselatint a krémbe keverjük. A vaníliás kókuszkrémet egyenletesen elosszuk a tortaalapon majd mehet megint a hűtőbe addig amíg elkészítjük az áfonyás toppingot.

A 6 g zselatinporhoz hozzáadunk 6 ek. vizet, elkeverjük és 5 percig  állni hagyjuk. Az áfonyát megmossuk és egy lábasba tesszük. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Időközönként keverünk rajta egyet. A zselatint az áfonyában felolvasszuk és hagyjuk egy keveset hűlni.

A langyosra hűlt toppingot ráöntjük a kókuszkrémre, elosszuk rajta és a tortát 1 óra hosszára hütöbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Zselatin helyett agar-agarral is el lehet készíteni akkor vega a recept.

Értékeld a receptet

Edina (11 Recept)

Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére