
Elmentem!Harcsa burger

Hozzávalók:
(3-4 személy részére)
- 600 g szálkamentes harcsafilé vagy lazacfilé
- 1 db M-es tojás
- 1 közepes finomra vágott vöröshagyma
- 1 zúzott fokhagymagerezd
- 1/2 citrom kifacsart leve
- 1 csokor finomra vágott kapor
- só
- frissen őrölt bors
- gari a forgatáshoz
- 1 tk. kókuszolaj
- 1-2 ek. ghí (a sütéshez)
- 1-2 db sárga cukkini
- 1 fej szeletekre vágott lila hagyma
- 1-2 szeletekre vágott paradicsom
- salátalevelek
- olívaolaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
2000-2500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Harcsafilét vagy lazacot kockára vágjuk és aprítógépbe tesszük.
A felaprított hagymát az 1 tk. felhevített kókuszolajon üvegesre pirítjuk. A kaprot finomra vágjuk és a hagymával, a citromlével, a tojással és a zúzott fokhagymával együtt az aprítógépben lévő halhoz adjuk és finomra aprítjuk. Ízesítjük sóval és borssal.
Kisebb méretű fasírtokat formázunk a masszából megforgatjuk gariban és felhevített ghíben ropogósra sütjük.
A cukkinit megmossuk, szeletekre vágjuk és felhevített olívaolajban kisütjük.
Összeállítjuk a burgert: Egy cukkiniszeletre helyezünk egy saláta levelet, ráhelyezzük a halfasírtot, erre jönnek a paradicsom és a lilahagyma szeletek.
Ízlés szerint tetejére is lehet tenni még egy sült cukkiniszeletet.
Edina (11 Recept)Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.