Főoldal / Desszertek / Vaníliás-szedres panna cotta

Vaníliás-szedres panna cotta

Vaníliás-szedres panna cotta

Vaníliás-szedres panna cotta

Hozzávalók:

A vaníliás panna cotta-hoz:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)

A szedres réteghez:

  • 40 dkg szeder
  • 2-3 ek. cukor
  • 1,5 tk. zselatin

A díszítéshez:

  • friss vagy mirelit szeder
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A szedret egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.

Az átpasszírozott szedres pépet tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a 1,5 tk. zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.

Kanalazzuk a szedres zselét a megdermedt panna cotta tetejére, és tegyük a hűtőbe dermedésig.
Hidegen kínáljuk. Tálaláskor pár szem friss vagy mirelit szederrel díszíthetjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére