Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros kacsanyakpörkölt

Vörösboros kacsanyakpörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros kacsanyakpörkölt

Vörösboros kacsanyakpörkölt

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb kacsanyak
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 6 levél jégsaláta
  • kacsazsír
  • olívaolaj
  • citrom
  • szójaszósz
  • 2 db chili díszítéshez
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.

A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.

A zsírban az aprított hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, és a csilipaprikát, majd ízlés szerint fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, felengedem vízzel. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.

Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.

Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy csilipaprikával.

Tipp / megjegyzés:
Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére