Főoldal / Desszertek / Tönkölyös-zabos sajtos rúd

Tönkölyös-zabos sajtos rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tönkölyös-zabos sajtos rúd

Tönkölyös-zabos sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölyliszt fehér
  • 10 dkg tönkölyliszt teljes kiőrlésű
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 25 dkg kókuszzsír/olaj (vagy vaj)
  • 10 dkg túró
  • 3 dkg friss élesztő
  • csipet cukor
  • 1,5 dl tej 1,5%
  • 1-2 ek tejföl 12 %
  • 1,5 csapott ek só

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg sajt a szóráshoz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz anyagokat elegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a langyos cukrozott tejben elkevert élesztőt, a tejfölt és hagyjuk felfutni.

Ezután jó alaposan begyúrjuk a tésztát (az asztalt nem kell lisztezni nem ragad oda).
Ha összeállt, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük egy felvert tojással, majd feldaraboljuk tetszés szerint. Megszórjuk a reszelt sajttal.

Sütőpapíros tepsire tesszük, és addig pihentetjük, míg a sütőnk eléri a 180-200 fokos hőmérsékletet.

2 tepsire való lesz belőle amit egyenként 25 percig sütünk.(vagy aki megteheti, egyszerre légkeveréssel de akkor alacsonyabb hőfokon)

Finom sós sütemény!

Tönkölyös-zabos sajtos rúd 4.33/5 (3 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére