Tönkölyös-zabos sajtos rúd
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A száraz anyagokat elegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a langyos cukrozott tejben elkevert élesztőt, a tejfölt és hagyjuk felfutni.
Ezután jó alaposan begyúrjuk a tésztát (az asztalt nem kell lisztezni nem ragad oda).
Ha összeállt, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük egy felvert tojással, majd feldaraboljuk tetszés szerint. Megszórjuk a reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsire tesszük, és addig pihentetjük, míg a sütőnk eléri a 180-200 fokos hőmérsékletet.
2 tepsire való lesz belőle amit egyenként 25 percig sütünk.(vagy aki megteheti, egyszerre légkeveréssel de akkor alacsonyabb hőfokon)
Finom sós sütemény!