Főoldal / Kelt tészták / Burgonyás sajtos rúd

Burgonyás sajtos rúd

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás sajtos rúd

Burgonyás sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 25 deka főtt burgonya
  • 30 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 2,5 kis kanál só
  • sajt és köménymag a tetejére
  • 2 deka élesztő
  • fél deci langyos tej
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben kicsit felfuttatom.

A burgonyát átpasszírozom, és a többi hozzávalóval lágy tésztává gyúrom.

A gyúrás után hűtőbe teszem kb 1 órára.

Vékonyra nyújtom, és egyforma csíkokra felvágom.

Tojással lekenem, sajttal és köménymaggal megszórom.

180fokos sütőbe szép arany -barnára megsütöm.

Nem száraz és nem szárad ki másnapra sem.

Burgonyás sajtos rúd 4.24/5 (50 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére