Diplomata torta
Hozzávalók:A tésztához:
A Krémhez:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
Margarinnal kikent torta formába teszem, és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem.
Elkészítem a krémet.
A tejet, a tojásokkal, a liszttel, és a cukorral, gőz felett állandó keverés mellett besűrítem.
A fél csomag zselatint a langyos vízzel elkeverem, és a főzött krémhez adom.
A tejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, kockákra vágott narancsot, ananászt, és a főzött krémmel összekeverem.
A tortát ezzel a krémmel töltöm.
Az alsó lap a formában van, erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem.
Másnap leveszem a karimát és feldíszítem a tortát.
A tojás fehérjét és a cukrot gőz felett kemény habbá verem, ezzel a habbal díszítem a tortát.
A tetejére marcipánrózsákat teszek.
Nagyon finom különleges ízű torta