Főoldal / Torták / Diplomata torta

Diplomata torta

Diplomata torta

Diplomata torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • 13 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz

A Krémhez:

  • 4 deci tej
  • 4 egész tojás
  • 1 kanál liszt
  • 20 deka cukor
  • fél cs zselatin
  • fél deci víz
  • 4 deci tejszín
  • 1 narancs 
  • 5 deka darabolt ananász 
  • 1 doboz mascarpone

Díszítés:

  • 2 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verem.

A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal habosra kikeverem. Hozzáadom a tojás felvert habját, és végül a sütőporral elkevert lisztet.

Margarinnal kikent torta formába teszem, és 160-170 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt ketté vágom a tortát, és az egyiket a torta formába visszateszem.

Elkészítem a krémet.
A tejet, a tojásokkal, a liszttel, és a cukorral, gőz felett állandó keverés mellett besűrítem.

A fél csomag zselatint a langyos vízzel elkeverem, és a főzött krémhez adom.

A tejszínt habbá verem, adok hozzá egy doboz mascarponét, kockákra vágott narancsot, ananászt, és a főzött krémmel összekeverem.

A tortát ezzel a krémmel töltöm.

Az alsó lap a formában van, erre kerül a folyékony krém, ráteszem a másik lapot és egy éjszakát hűtőbe teszem.

Másnap leveszem a karimát és feldíszítem a tortát.

A tojás fehérjét és a cukrot gőz felett kemény habbá verem, ezzel a habbal díszítem a tortát.

A tetejére marcipánrózsákat teszek.

Nagyon finom különleges ízű torta

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére