Főoldal / Desszertek / Szilvás pite

Szilvás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás pite

Szilvás pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 doboz tejföl (330 gr)
  • 1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 1,2 kg szilva
  • 3 cs. vanília ízű pudingpor (főzős)
  • cukor ízlés szerint
  • Őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és méretétől függően 4-6 darabba elvágjuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük. (cukor ízlés szerint)
Amikor  már szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és ízlés szerint fahéjat.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd félretesszük és teljesen kihűtjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tészta ne legyen túl kemény!)
Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.

2 egyforma cipót formázunk a tésztából.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (A tepsi mérete kb. 22×34 cm)
Ráborítjuk a szilvás masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és befedjük vele a tölteléket.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg.
Porcukorral megszórva, kockára vágva kínáljuk.

Szilvás pite 1.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére