
Elmentem!Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1dl étolaj
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 liter víz
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A forró olajon megfuttatjuk a zöldborsót. Megsózzuk, megcukrozzuk. Meghintjük a liszttel, összekeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 20 percig főzzük.
Felengedjük a tejjel és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Még forralunk rajta egyet.
Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.
Mentés
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.
Thanmks ffor your personaal marvvelous posting!
I uite enjoyed reading it, yoou may bee a greeat author.
I wiill bbe sure to bookmmark our bllog and will
come back later in life. I wnt too encourage that you contihue your
gteat writing, have a nice morning!
This post iis truly a fastidious onee itt helps new internet viewers,
whoo aare wisshing for blogging.