Főoldal / Főzelékek / Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 liter víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A forró olajon megfuttatjuk a zöldborsót. Megsózzuk, megcukrozzuk. Meghintjük a liszttel, összekeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 20 percig főzzük.

Felengedjük a tejjel és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Még forralunk rajta egyet.

Tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére