Chilis-csokis sajttorta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Összetörjük a kekszet (darálógép fém kar), majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal.
A sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és 200 fokon kb. 5 percet sütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével az egész tojásokat és a tojás sárgákat is.
Mindegyiket jól belekeverve a krémbe.
Ezután beletesszük a tejfölt, a citrom levét, a chiliket, végül az előzetesen megolvasztott csokoládét is hozzákeverjük.
A tortaformát kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel a tepsit a forma körül.
Így tesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre.
Fontos, hogy NE használjuk a légkeverést miközben sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.