Főoldal / Torták / Chilis-csokis sajttorta

Chilis-csokis sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Chilis-csokis sajttorta

Chilis-csokis sajttorta

Hozzávalók:

  • 250 g zabkeksz
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj

A krémhez:

  • 300 g natúr krémsajt/mascarpone
  • 75 g barna cukor
  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 100 g tejföl (fél pohár)
  • 1/4 lime leve
  • 90 g étcsokoládé (min. 60 % kakaótartalmú)
  • 6-8 szál chili (“ördöghaj”)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Összetörjük a kekszet (darálógép fém kar), majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal.
A sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és 200 fokon kb. 5 percet sütjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.

A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével az egész tojásokat és a tojás sárgákat is.
Mindegyiket jól belekeverve a krémbe.

Ezután beletesszük a tejfölt, a citrom levét, a chiliket, végül az előzetesen megolvasztott csokoládét is hozzákeverjük.

A tortaformát kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát.
A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel a tepsit a forma körül.
Így tesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre.
Fontos, hogy NE használjuk a légkeverést miközben sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére