Főoldal / Torták / Mazsolás túrótorta

Mazsolás túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mazsolás túrótorta

Mazsolás túrótorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 3 ek. liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (fontos, hogy a vaj hideg legyen!)
Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a túróval, a cukorral a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Belekeverjük a lisztet és a lecsepegtetett mazsolát is. A tojások fehérét habbá felverjük, és a túrós masszába forgatjuk.

Ezután kettőbe osztjuk a tésztát és lisztezett felületen két lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt 26-28 centis tortaformába simítjuk az egyik lapot.

Rásimítjuk a túrókrémet és befedjük a másik kinyújtott tésztával. A formán túllógó tésztaszéleket levágjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Tortaforma helyett szögletes formában vagy magasabb tepsiben is elkészíthetjük.

Mazsolás túrótorta 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére