Mazsolás túrótorta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (fontos, hogy a vaj hideg legyen!)
Amikor összeállt, folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a túróval, a cukorral a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Belekeverjük a lisztet és a lecsepegtetett mazsolát is. A tojások fehérét habbá felverjük, és a túrós masszába forgatjuk.
Ezután kettőbe osztjuk a tésztát és lisztezett felületen két lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt 26-28 centis tortaformába simítjuk az egyik lapot.
Rásimítjuk a túrókrémet és befedjük a másik kinyújtott tésztával. A formán túllógó tésztaszéleket levágjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Tortaforma helyett szögletes formában vagy magasabb tepsiben is elkészíthetjük.