Főoldal / Desszertek / Szalagos fánk Hajdula konyhájából

Szalagos fánk Hajdula konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalagos fánk Hajdula konyhájából

Szalagos fánk Hajdula konyhájából

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt 
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 3,5-4 dl langyos tej
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • 1 egész tojás + 3 sárgája
  • 1 citrom héja
  • 3,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl sütőrum
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a sót, a porcukrot és a citrom héját. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt egy picit elkeverjük és megvárjuk míg felfut.

Hozzáadjuk az elkevert tojásokat és a rumot. Elkezdjük dagasztani és folyamatosan apránként adjuk hozzá a többi tejet és a margarint. A tészta gyönyörűen el kell, hogy váljon az edény falától. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és lágyan 1,5 cm vastagra nyújtjuk. 6-8 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Egy picit nagyobb hézagot hagyunk köztük a deszkán, mert még letakarva 30 percet kelesztjük.

Felforrósítjuk az olajat, majd úgy tesszük bele a tésztát, hogy a közepébe ceruzavéggel lyukat szúrunk és ami felül volt az kerül az olajba először. Lefedve lassan 1 percig sütjük, majd megfordítva fedő nélkül a másik oldalát is megsütjük. Vigyázni kell a sütésnél, hogy nehogy megégjen vagy sületlen maradjon. (Én fogpiszkálót szúrok bele próbának)

kb. 20 db lesz belőle ha a 8 cm szaggatóval szaggatjuk. Nagyon finom, de egy kicsit tömöttebb állagú fánk.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére