Főoldal / Desszertek / Antónia szelet

Antónia szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Antónia szelet

Antónia szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor (nálam 8 dkg)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 8 dkg hideg vaj apróra vágva
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet só
  • + még tej, a szükséges

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 8 ek. liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 1 vaníliás rúd kikapart belseje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín

Tetejére:

  • 15 dkg 70 %- os csoki
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lapsütögetést kivéve nagyon egyszerű sütemény, de a tészta állaga jó, csak figyeljetek, hogy 5 darabra vágjátok fel.

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, szükség esetén egy pici tejet tegyünk hozzá. Ezután 5 részre osztjuk, és egyenként tepsiméretűre nyújtjuk és 175 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket. (a tepsi mérete kb. 25×38 cm)

A krémhez a tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaóport csomómentesre kikeverjük és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

Megtöltjük a lapokat a krémmel.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a sütemény tetejére csurgatjuk szépen elkenjük.

Ízlés szerint fehér csokival díszíthetjük, de ez el is maradhat. Másnap szeleteljük.

Mentés

Mentés

Antónia szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére