Főoldal / Desszertek / Holland szelet

Holland szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Holland szelet

Holland szelet 4

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 deka liszt
  • 6 deka margarin
  • 16 deka porcukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tk. szódapor
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 deci tejföl

A krém hozzávalói:

  • 6 deci tej
  • 6-7 kanál liszt
  • 1 kanál cukor
  • 25 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor

A máz készítése:

  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 2 kanál tej
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 4 részre osztom, és 4 lapot sütök belőle.

A tejet a liszttel és a cukorral felfőzöm és kihűtöm.

A porcukorból margarinból habos krémet keverek, és a kihűlt lisztes péppel összekeverem.

Ketté osztom. Az egyikbe kakaóport teszek. A másikba 1 csomag vaníliás cukrot.

Elkezdem a sütemény összeállítását.

Az alsó lapra teszem a csokis krémet.

Ráteszem a második lapot erre baracklekvárt kenek.

Erre jön a harmadik lap, és a vaníliás krém.

Majd ráteszem a negyedik lapot.

A mázhoz a cukrot megolvasztom, karamellizálom, majd amikor már  szép barna hozzáadom a margarint is.

Leveszem a  tűzről, majd kevergetve kihűtöm. Amikor már csak langyos akkor hozzáadom a tejet is.

Elsimítom a sütemény tetején egy széles pengéjű késsel.

Egy éjszakát pihentetem, hogy a lapok megpuhuljanak, és a máz megszilárduljon a tetején.

 

Holland szelet 4.00/5 (4 értékelés)

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére