Főoldal / Sertés ételek / Húsgombóc tejfölös mártással

Húsgombóc tejfölös mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombóc tejfölös mártással

Húsgombóc tejfölös mártásban

Hozzávalók:

  • 20 deka darált hús
  • 2 egész tojás
  • 1 deci tej
  • púpozott kanál búzadara
  • kis fej vöröshagyma
  • teáskanál só

A mártáshoz:

  • 2 deka margarin
  • 2 deci tej
  • 2 deci tejföl
  • 1 kanál liszt
  • majoránna
  • 1 kanál vegeta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást kikeverem a tejjel,sóval, borssal, hozzáadom az apróra vágott hagymát, a búzadarát, és végül a húst. Jól összekeverem és egy fél órát állni hagyom.

A margarint felhevítem a liszttel és ráöntöm a tejet. Beleszórom a vegetát, és a zúzott fokhagymát, az egészet besűrítem. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejfölt.

A húsos masszából gombócokat formálok és a sütőedénybe szorosan egymás mellé teszem.

Leöntöm a mártással, a tetejére reszelt sajtot szórok.

Fóliával letakarom, és 30-35percig sütöm.

Utána leveszem a fóliát és a tetejét kicsit megpirítom.

Rizzsel, és majonézzel tálaltam.

Barna Pap Mónika receptje szerint készítettem, még egy kis sajttal módosítottam.

Húsgombóc tejfölös mártással 4.50/5 (18 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére