Elmentem!Szedertorta
Hozzávalók:
- 1 piskótalap(3 tojásból)
- 1 kg szeder(lehet fagyasztott is)
- 20 dkg cukor
- 410 ml habtejszín
- 2 tojásfehérje
- 18 db fehér lapzselatin
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A szedret kissé megfőzöm (és lehűtőm).
Beáztatom a zselatint.
A tojásfehérjét kemény habbá verem.
Felverem a tejszínt.
Leszűröm a zselatint és felforralom (nem főzöm).
A szedres masszába belekeverem a forró zselatint, majd óvatosan hozzáadom a tojásfehérjét és a tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaformában beletesszük a piskótalapot és ráöntjük a szedres krémet. Hűtőbe tesszük magi megdermed.(legalább 6 órát )
Ezután tetszés szerint díszítjük.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.