Főoldal / Főzelékek / Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldbab
  • 2 ek. tejföl
  • 1,5 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél (elhagyható)
  • 1/2 csokor petrezselyem

Feltétnek:

  • fasírt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük főni, éppen annyi vízben, hogy az ellepje, sózzuk és mellé tesszük a babérlevelet is. Nagyjából 15-20 percet főzzük lassú tűzön.

Egy másik edényben elkészítjük a rántást. Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát is, hogy szép színe legyen. A végén belekeverjük a tejfölt és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. A zöldbabhoz csurgatjuk és pár perc alatt összeforraljuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk. Elzárjuk alatta a tűzhelyet.

Fasírttal vagy más, tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Finomított liszt helyett használjunk rizs- vagy csicseriborsólisztet. Az ételek krémesek lesznek tőle, és még a gluténérzékenyek is ehetnek belőle.

Zöldbabfőzelék 3.80/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére