Főoldal / Főzelékek / Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldbab
  • 2 ek. tejföl
  • 1,5 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél (elhagyható)
  • 1/2 csokor petrezselyem

Feltétnek:

  • fasírt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük főni, éppen annyi vízben, hogy az ellepje, sózzuk és mellé tesszük a babérlevelet is. Nagyjából 15-20 percet főzzük lassú tűzön.

Egy másik edényben elkészítjük a rántást. Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy kevés pirospaprikát is, hogy szép színe legyen. A végén belekeverjük a tejfölt és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. A zöldbabhoz csurgatjuk és pár perc alatt összeforraljuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítünk. Elzárjuk alatta a tűzhelyet.

Fasírttal vagy más, tetszés szerinti feltéttel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Finomított liszt helyett használjunk rizs- vagy csicseriborsólisztet. Az ételek krémesek lesznek tőle, és még a gluténérzékenyek is ehetnek belőle.

Zöldbabfőzelék 4.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére