Főoldal / Desszertek / Gyümölcskenyér tojásfehérjéből csokimázzal – paleo

Gyümölcskenyér tojásfehérjéből csokimázzal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcskenyér tojásfehérjéből csokimázzal – paleo

Gyümölcskenyér tojásfehérjéből csokimázzal - paleo

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • csipet só 
  • 8 dkg eritrit (por alakú)
  • 1 tk. citromlé
  • 5 dkg mandula durvára törve
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 dkg aszalt szilva 
  • 3 dkg aszalt vörösáfonya
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 ek. nyílgyökérpor 
  • 3 ek. olvasztott kókuszolaj

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A nagyobb aszalt gyümölcsöket, és a mandulát összevágjuk, majd elkeverjük a nyílgyökérporral. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni a csipet sóval. Amikor félkemény, kanalanként hozzáadjuk az édesítőt, majd a citromlevet és kemény habbá verjük.

Beletesszük a nyílgyökérporral elkevert gyümölcsöket és óvatosan elvegyítjük. Az olvasztott olajat az edény faláról kanalanként belecsurgatjuk, és mindegyik kanál után elkeverjük.

Kiolajozott, teflonos őzgerinc formába vagy koszorú formába öntjük. (Ha szükségesnek látjuk, béleljük ki a formát sütőpapírral.) Előmelegített sütőben 180 fokon 25- 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.

Rácsra borítva teljesen kihűtjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon egyszerű süti, bármiféle aszalt gyümölcsöt, csokit, diófélét, magvakat lehet bele tenni.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére