Főoldal / Sertés ételek / Zsebes karaj Tündi konyhájából

Zsebes karaj Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsebes karaj Tündi konyhájából

Zsebes karaj Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1,5 kg egész csont nélküli rövid karaj
  • sertéssült fűszersó (Kotányi)
  • 1-2 dl sör

A töltelékhez:

  • kb. egy kis fej vöröshagyma
  • kb. 20 dkg gouda szeletelt sajt
  • kb. 20 dkg gépsonka (szeletelt)
  • zöldpaprika (szeletelve)
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész karajt jól megmossuk és kb. 1 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Zsebek között besózzuk és befűszerezzük.

A szeletek közti “zsebeket” megtöltjük sajttal, gépsonkával, hagymakarikával és paprikával. Végül a tetejét is megszórjuk fűszersóval.

A tepsi aljába egy kevés sört öntünk, és belehelyezzük a megtöltött húst. Alufóliával letakarjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 2 óráig sütjük.

Mikor átsült, levesszük a tetejéről az alufóliát, grillre állítjuk a sütőt, és visszatesszük még kb. 5-10 percre sülni (pirulni).

Ha már langyosra kihűlt, kicsit ferdén felszeleteljük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (120 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére