Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet

Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet

Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 120 ml tej
  • 1 dl olaj
  • 15 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek.cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg meggy (befőtt is lehet)

A krémhez:

  • 5 db tojássárgája
  • 5 ek. cukor
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 4 dl habtejszín

A tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat, a cukrot, a tejet és az olajat egy tálba tesszük, robotgéppel összekeverjük.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy másik tálban elvegyítjük. A tojásos krémhez forgatjuk. Egy közepes méretű (25×32 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. A lecsöpögtetett meggyet a tetejére szórjuk, majd 170 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával, a liszttel és tejjel csomómentesre kikeverjük, majd kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, kihűtjük.
A tejszínt habbá felverjük és a kihűlt krémbe keverjük.Ízlés szerint adhatunk hozzá még vaníliaaromát, ha még vaníliásabb krémre vágyunk.

A krémet a tészta tetejére simítjuk és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Vaníliakrémes kakaós meggyes szelet 4.67/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére