Főoldal / Hal ételek / Kakukkfüves pisztráng édeskömény salátával és parajos burgonyával

Kakukkfüves pisztráng édeskömény salátával és parajos burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakukkfüves pisztráng édeskömény salátával és parajos burgonyával

Kakukkfüves pisztráng édeskömény salátával és parajos burgonyával

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 2 db pisztráng
  • 1 kisebb csokor kakukkfű
  • 1 citrom
  • só, bors
  • olívaolaj

Az édeskömény salátához:

  • 1 édeskömény
  • 2-3 dkg bacon felkockázva
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fél csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 dl húsleves
  • só, bors

A parajos burgonyához:

  • 1/2 kg burgonya
  • 10 dkg paraj
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • vaj a forma kikenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a burgonyát készítjük el. Megmossuk és vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, lehúzzuk a héját és karikára vágjuk. A spenótot kevés olajon a fokhagymával megfuttatjuk és összekeverjük a burgonyával. Egy hőálló formát kivajazunk és beletesszük a burgonyát. Ráöntjük a fűszerekkel és a tojással elkevert tejszínt, és sütőben aranybarnára pirítjuk.

A pisztrángot megtisztítjuk, olajjal bekenjük a bőrét majd sózzuk és borsozzuk. Megtöltjük a felkarikázott citrommal és a kakukkfűvel. Egy kiolajozott tepsibe tesszük és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Az édesköményt kettévágjuk és közepesen vastag csíkokra szeleteljük.

Egy serpenyőben a bacont megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot enyhén megkaramellizáljuk benne. Beledobjuk a csíkozott édesköményt és aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megfűszerezzük és visszatesszük a pirított bacont. Kb. 15 perc alatt megpuhul, és ekkor tesszük bele az aprított petrezselymet.

A megsült pisztrángot a parajos burgonya körettel és az édesköményes salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Bár a pisztráng nem tengeri hal, de higgyétek el felveheti a versenyt minden sós-vízi rokonával.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére