Orleani szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport, a vajat, a darált diót, és gyúrás közben hozzáadunk a annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, majd a tésztát kidolgozzuk, 3 részre osztjuk és hagyjuk pihenni egy órát. Majd pihenés után a sütőpapíron nyújtjuk ki és megszurkáljuk villával.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és minden lapot 6 perc alatt megsütünk. Rácson hagyjuk hűlni.
Elkészítjük a tölteléket. 3 púpozott kanál baracklekvárt teszünk a serpenyőbe. 100 ml vízben elkeverünk a 1 csomag vaníliás pudingot majd mikor forró a lekvár, hozzáöntjük, besűrűsítjük és még forró állapotban rákenjük a lapokra. Mikor megkenjük, azonnal rátesszük a másik lapot és majd az utolsót is ugyanígy készítjük el.
A utolsó lapot letakarjuk sütőpapírral, és a hűtőbe helyezzük 3 órára. Amikor megdermedt, akkor nyomatjuk le, most csak 2 kg liszttel és a hűtőben hagyjuk másnapig.
Másnap a utolsó felső lapot lekenjük forró lekvárral, és mikor megdermedt, ráöntjük a vízgőz lett összemelegített csokiöntetet és hagyjuk dermedni.
Forró vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.