Főoldal / Desszertek / Orleani szelet

Orleani szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Orleani szelet

Orleani szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 6 g sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 350 ml baracklekvár
  • 100 ml víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 2 ek. baracklekvár
  • 70 g fehér csoki
  • picike gélfesték
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport, a vajat, a darált diót, és gyúrás közben hozzáadunk a annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, majd a tésztát kidolgozzuk, 3 részre osztjuk és hagyjuk pihenni egy órát. Majd pihenés után a sütőpapíron nyújtjuk ki és megszurkáljuk villával.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és minden lapot 6 perc alatt megsütünk. Rácson hagyjuk hűlni.

Elkészítjük a tölteléket.  3 púpozott kanál baracklekvárt teszünk a serpenyőbe. 100 ml vízben elkeverünk a 1 csomag vaníliás pudingot majd mikor forró a lekvár, hozzáöntjük, besűrűsítjük és még forró állapotban rákenjük a lapokra. Mikor megkenjük, azonnal rátesszük a másik lapot és majd az utolsót is ugyanígy készítjük el.

A utolsó lapot letakarjuk sütőpapírral, és a hűtőbe helyezzük 3 órára. Amikor megdermedt, akkor nyomatjuk le, most csak 2 kg liszttel és a hűtőben hagyjuk másnapig.

Másnap a utolsó felső lapot lekenjük forró lekvárral, és mikor megdermedt, ráöntjük a vízgőz lett összemelegített csokiöntetet és hagyjuk dermedni.

Forró vizes késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Orleani szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére