Főoldal / Desszertek / Kokárda Alíz konyhájából

Kokárda Alíz konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kokárda Alíz konyhájából

Kokárda Alíz konyhájából

Hozzávalók:

A barna réteghez:

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • tejszín vagy tej

Piros és zöld réteghez:

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • tejszín vagy tej
  • aromák és ételfestékek

A fehér réteghez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A barna réteghez a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport összekeverem. Elmorzsolom a margarinnal, majd egy kevés tejszínnel és 5 dkg olvasztott csokival összegyúrom. Annyi tejszínt adok hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen, de ne lágy.

A piros és zöld réteghez is a darált kekszhez adom a porcukrot, elmorzsolom benne a margarint és annyi tejszínt adok hozzá, hogy kemény legyen, de összeálljon. Ezután kettéosztom úgy, hogy a piros kicsit több legyen. A piros réteghez egy kevés császárkörte aromát keverek, hogy legyen valamilyen íze, meg piros ételfestéket, hogy színes legyen, a zöldhöz meg zöld színű keserű mandula aromát és zöld ételfestéket keverek. Mivel az aroma is lágyítja a tésztát, szórok hozzá még egy kis kekszmorzsát és először azzal keverem el a festéket és az aromát. Gyurma állagú legyen!

A fehér réteghez a kókuszreszeléket a porcukorral, és a margarinnal gyúrom össze. (Sajnos nem volt szép fehér kókuszreszelékem itthon.)

A tésztát – 2 sütőpapír között lehet tapadás mentesen kinyújtani – kb. 8 mm vastagra nyújtom. A középső zöld tésztából rudat sodrok, azt betekerem a kókuszosba, azt a pirosba, végül a kakaósba. Minden réteg csak egyszer érje körbe az előzőt. Nehéz pontosan kiszámítani. Ha szélesebb levágom a fölösleget, ha nem ér össze, kipótolom.

Fóliába csomagolom a hengert szorosan és jól lehűtöm. Vékony pengéjű késsel szeletelem. Egy-egy karikákba egy fogpiszkálóval bordákat nyomkodok, így hasonló lesz a kokárdához.

Értékeld a receptet

Alíz (9 Recept)

Nagyon szeretek sütni, főzni, új recepteket kipróbálni, kitalálni, és mindezt másokkal is megosztani. Eddig több mint 1100 étel receptjét osztottam meg a www.azila.gportal.hu oldalon.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére