Főoldal / Desszertek / Almás pite másképp

Almás pite másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite másképp

Almás pite másképp

Hozzávalók:

Hozzávalók 40×30-as tepsihez:
A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg kristály cukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola / elhagyható/
  • 15 dkg kristály cukor /almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:12 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle. A mazsolát beáztatjuk.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére