Főoldal / Kelt tészták / Bounty kalács

Bounty kalács

Bounty kalács

Bounty kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája (fehérje nem kell)
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg olvasztott ráma
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 3 dl langyos tej
  • reszelt citrom héj
  • kevés édesítő

A töltelékhez:

  • 2 tubus sűrített tej (150 ml)
  • 4 dkg ráma
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 vanília aroma
  • 3 tábla tej-vagy ét csoki
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A sűrített tejet tálba nyomjuk. Beletesszük a margarint, az aromát  és a mikróban addig melegítjük míg a ráma elolvad. Ezután belekeverjük a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. Forralni nem szabad.

Lisztezett deszkán a tésztát elfelezzük, és az egyik cipót félretesszük. A tésztát oválisra nyújtjuk, nagyobbra mint az egymás mellé tett 1,5 tábla csoki. A széleit párhuzamosan derelye vágóval bevagdaljuk. A közepére kenjük a kihűlt kókuszos massza felét, és rátesszük a 1,5 tábla csokit egymás mellé.

A tészta két végét ráhajtjuk a csokira a széleket meg váltakozva, fonás szerűen hajtjuk rá.

A tetejét és az oldalát megkenjük olajjal kikevert tojással, és egy sütőpapíros tepsibe tesszük. A másik tésztát ugyan így elkészítjük és a másik mellé tesszük.

Előmelegített sütőben 170 fokon készre sütjük, majd langyosan vagy hidegen, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ebből két rúd kalácsunk lesz, én a 3 dl tejben futtatom fel az élesztőt, lisztet és cukrot keverek bele. Kiadós, nem drága gyorsan elkészül, nálunk nagyon szereti mindenki.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére