Főoldal / Levesek / Medvehagyma krémleves sült baconnel gombával

Medvehagyma krémleves sült baconnel gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagyma krémleves sült baconnel gombával

Medvehagyma krémleves sült baconnal gombával

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemzöld 
  • 2 db burgonya
  • 1 szelet bacon
  • 3 db csiperkegomba
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 l víz
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem.

A hagymákat felaprítom, olajon és vajon megdinsztelem.Hozzáöntöm a krumplit a főzőlevével együtt, majd hozzáadom a leveskockákat és a fűszereket.

Pár perc főzés után hozzáadom a bort és a tejszínt. Durván összeturmixolom, hogy maradjanak darabok még a zöldségekből is.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, és teszek rá gombát és sült baconszalonnát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére