Francia csokitorta
Hozzávalók:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Amikor egynemű masszát kapunk, keverjük bele a cukrot, majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat.
Adjuk hozzá a kakaóport és a 10 dkg lisztet. Gépi habverővel jól dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180fokra.
A masszát kivajazott tortaformába öntjük, és 15 percig sütjük.
Teljesen kihűtjük.
A 20 dkg csokit gőz felett felmelegítjük a tejszínnel és gépi habverővel szép fényesre keverjük.
Ráöntjük a tészta tetejére és hűtőbe tesszük amíg megdermed.
Tipp / megjegyzés:
Pillanatok alatt kész van, a többi már csak türelem, amíg megdermed a hűtőben.