Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Szilvalekváros kifli

Szilvalekváros kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekváros kifli

Szilvalekváros kifli

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 15 deka olvasztott margarin
  • 2 tojás sárgája
  • fél deci étolaj
  • 6 deka cukor
  • kevés só
  • 3 deka élesztő
  • 3 deci langyos tej

A töltelékhez:

  • 5 deka darált dió
  • 5 deka vágott dió
  • 1 egész tojás 
  • kb 20 deka szilvalekvár
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatom.

A tojások sárgáját a többi cukorral kikeverem. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadom a liszthez a többi hozzávalóval együtt és géppel bedagasztom. Amikor elválik az edény oldalától akkor liszttel meghintem, konyharuhával letakarom és duplájára kelesztem.

Amikor a tészta megkelt újra begyúrom, és kb 10 percig újra kelesztem, ekkor kinyújtom egyforma kockákra vagy háromszögekre vágom.

A közepébe szilvalekvárt és darált cukrozott diót teszek, és kifliformára feltekerem.

A tetejét tojással lekenem, és vagdalt dióval megszórom.

180-200 fokon szép pirosra megsütöm és porcukorral meghintem.

Szilvalekváros kifli 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (556 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére