Főoldal / Főzelékek / Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 száll újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • liszt
  • tej
  • tejföl
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • Vegeta
  • olíva olaj
  • 1 vastagabb szelet szendvicssonka
  • 1 db tojás
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A borsót beleteszem egy lábasba, , felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, szórok rá egy kevés cukrot..

A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam. .

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére