Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Libamájjal tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Libamájjal tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Libamájjal tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Libamájjal tojással töltött paradicsom mediterrán salátával hidegen

Hozzávalók:

  • 1 doboz (10 dkg) libamáj pástétom
  • 4 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1 marék petrezselyem
  • 1/2 zacskó (8 dkg) salat mediterran
  • 6 szem fekete magnélkűli olívabogyó
  • 6 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 1/2 citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A tojást felteszem főni, a paradicsomokat megskalpolom, a belsejüket kivájom. Egy tálkában a paradicsom belsejét összevágom, beleteszem a libamáj pástétomot, az főtt tojást, vágok bele bele petrezselymet, fűszerezem, jól összekeverem.

Egy tányérra teszem a salátát, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat. Ráhelyezem a megtöltött paradicsomokat, visszarakom a sapkájukat, rászórom az olívabogyókat,díszítem egy szelet citrommal és petrezselyem zölddel. Jól lehűtve fogyasztom bruschettával (pirított fokhagymás, olívaolajos toast-al. Hűs vörösbort iszom hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Dühöng a kánikula, se főzni, se meleget enni nem volt kedvem. Ezért egy hideg finomságot készítettem a teraszon, az árnyékban.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére