Vaníliás körte krémleves
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Alacsony lángon, kevergetve hagyjuk besűrűsödni.
Friss gyümölccsel, menta vagy citromfűlevéllel, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.