Főoldal / Levesek / Vaníliás körte krémleves

Vaníliás körte krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vaníliás körte krémleves

Vaníliás körte krémleves

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb körte
  • 0,5 citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj
  • 1 púpos ek. vaníliás pudingpor
  • 2 dl sűrű habtejszín

A tálaláshoz:

  • áfonya szemek vagy körte szeletek
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.

A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Alacsony lángon, kevergetve hagyjuk besűrűsödni.

Friss gyümölccsel, menta vagy citromfűlevéllel, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.

Vaníliás körte krémleves 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére