Főoldal / Sertés ételek / Töltött oldalas

Töltött oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött oldalas

toltott-oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg egyben hagyott sertés oldalas 
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl víz vagy sör
  • ízlés szerint csípős édesítő (házi vagy Édes Anna/Erős Pista)

A töltelékhez:

  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 20 dkg sertésmáj apróra vágva
  • 4 db zsemle beáztatva, kinyomkodva
  • 2 egész tojás
  • fél tk őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • só, bors
  • ha igényli akkor kevés zsemlemorzsa
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst egyben vesszük meg és a hentessel a csont felett felszúratjuk, minél nagyobb zsebet készíttetünk rá. Megmossuk és a fűszerekkel alaposan beízesítjük. Félre tesszük és közben elkészítjük a tölteléket.

Olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a májat és összesütjük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket, az aprított petrezselymet, a tojásokat és a többi fűszert. Jó alaposan összedolgozzuk, és az oldalasba töltjük. Nem kell nagyon feszesre tömni. Ha elkészültünk vele akkor a rést hústűvel lezárjuk.

A kimaradó tölteléket a hús mellé halmozzuk. Aláöntjük a vizet vagy a sört, és lefedjük alufóliával.

200 fokra előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd fedetlenül 180fokon pirosodásig sütjük. Ha kihűlt a csontok mellett remekül szeletelhető.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Töltött oldalas 4.00/5 (4 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére