Főoldal / Egytálételek / Szatmári káposzta

Szatmári káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szatmári káposzta

Szatmári káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg édes fejes káposzta
  • 7,5 dl paradicsomlé
  • 50 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 olaj
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • 1 ek. ételízesítő
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sonkát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.A hagymát felaprítjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.

A húst ledaráljuk, majd a rizzsel, a hagymával, és a fűszerekkel összedolgozzuk.

A káposzta kb.10 db levelét forró sós vízzel leöntjük, a torzsájukat kivágjuk, és mindegyiket megtöltjük a rizses-húsos masszával.Becsomagoljuk a tölteléket.

A megmaradt káposztát felszeleteljük, és háromnegyed részét az olajos lábas aljára terítjük.Erre tesszük a feldarabolt sonkát, a kolbászt, és ezek tetejére fektetjük a töltött leveleket.A tetejét befedjük a maradék káposztával.

Annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje.Ételízesítővel, és a többi fűszerrel befűszerezzük, majd lassú tűzön puhára pároljuk.Végül a paradicsomlével felöntjük, és még fél óráig főzzük.

Tejföllel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Arra figyeljünk, nehogy túl sózzuk, mert a füstölt hús és a kolbász is sós, ezért csak a tölteléket sózzuk.
Ízlés szerint kaporral is megszórható a teteje tálaláskor.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére