Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Felhő szelet

Felhő szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Felhő szelet

Felhő szelet

Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére:

  • 5 dl hulala tejszín
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • porcukor vagy 10 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 2,5 dl vizet, és a 15 dkg zsírt felforraljuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg lisztet. Összefőzzük, majd 15-20 percig állni hagyjuk. Utána 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk belőle tepsi háton. A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.

Amíg sülnek a lapok elkészítjük a krémet. A tejben a vanília pudingot sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz apránként hozzáadjuk.
Az 5 dl HULALA tejszínt a vaníliás cukorral habosra felverjük ( Ha nincs HULALA akkor bármilyen tejszínt csak akkor habfixáló, vagy zselatin kell hozzá )A felvert tejszínhabból 2-3 kanálnyit a krémbe keverünk.

Első lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszínt, végül a második lapot a tetejére tesszük.
Porcukrozzuk, vagy vízgőz felett felolvasztott csokoládéval leöntjük.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére