Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Villámgyors kakaós csiga

Villámgyors kakaós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Villámgyors kakaós csiga

Villámgyors kakaós csiga

Hozzávalók:

(ebből a mennyiségből kb. 14db közepes méretű csiga lesz)

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • kb. 1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • (A kókuszoshoz: 1 cs kókusz reszeléket összekevertem ízlés szerinti nyírfacukorral, és egy kis tejjel, azzal töltöttem meg a másik rudat, mivel dupla adagot készítettem).
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverjük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, majd az olajat.
Ezután kézzel beledolgozzuk a sütőporral, és pici sóval elkevert lisztet.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és olajjal lekenjük.
A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel kb. 15 percig sütjük. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.)

Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz. Inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére