Főoldal / Torták / Fekete-erdő torta II

Fekete-erdő torta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fekete-erdő torta II

Fekete erdő torta II

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 ek. kakaó
  • rum vagy likőr a locsoláshoz

Krémhez:

  • 1 ü. meggybefőtt
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dl Hulala tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Megsütjük a piskótát.A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180fokon  tűpróbáig sütjük.

Mikor meghűl a piskóta, három lapba vágjuk, és meglocsoljuk valamilyen likőrrel, vagy rummal. (Én házi készítésű Baileys likőrrel szoktam)

A meggyet beleöntjük egy szűrőbe, meghintjük porcukorral és fahéjjal, majd félretesszük.
A pudingot a meggy levével, és ízlés szerinti cukorral felfőzzük. (Én 3 ek. cukrot rakok bele) Hűlni hagyjuk.

A hulala tejszínt kemény habbá felverjük.

Két lapot egymás mellé fektetünk. A pudingot, és a tejszínt is külön-külön habzsákba töltjük. Körkörösen, váltakozva nyomunk a tortalapokra a tejszínes és a pudingos krémből, majd mindkét lap tetejét megszórjuk a meggyel.A két lapot óvatosan egymásra helyezzük, majd befedjük a harmadik lappal, és kicsit megnyomkodjuk, hogy összeálljon a torta.

A felső lapot is meglocsoljuk kevés rummal vagy likőrrel.A maradék tejszínhabbal kívülről is bevonjuk a tortát, majd meggy szemekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére