Fekete-erdő torta II
Hozzávalók:
Krémhez:
|
|
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát.A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük.
Mikor meghűl a piskóta, három lapba vágjuk, és meglocsoljuk valamilyen likőrrel, vagy rummal. (Én házi készítésű Baileys likőrrel szoktam)
A meggyet beleöntjük egy szűrőbe, meghintjük porcukorral és fahéjjal, majd félretesszük.
A pudingot a meggy levével, és ízlés szerinti cukorral felfőzzük. (Én 3 ek. cukrot rakok bele) Hűlni hagyjuk.
A hulala tejszínt kemény habbá felverjük.
Két lapot egymás mellé fektetünk. A pudingot, és a tejszínt is külön-külön habzsákba töltjük. Körkörösen, váltakozva nyomunk a tortalapokra a tejszínes és a pudingos krémből, majd mindkét lap tetejét megszórjuk a meggyel.A két lapot óvatosan egymásra helyezzük, majd befedjük a harmadik lappal, és kicsit megnyomkodjuk, hogy összeálljon a torta.
A felső lapot is meglocsoljuk kevés rummal vagy likőrrel.A maradék tejszínhabbal kívülről is bevonjuk a tortát, majd meggy szemekkel díszítjük.