Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes habos szelet

Vaníliakrémes habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes habos szelet

Vaníliakrémes habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 3 dl tejszínhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.

A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedolgozzuk.

Beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen alatt megsütjük.

Közben a pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixszel a vaníliás és porcukorral keményre felverjük.A tejszínt a kihűlt pudingba keverjük.

A krémet elsimítjuk a kihűlt kakaós piskóta tetején, majd bevonjuk felvert tejszínhabbal.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Vaníliakrémes habos szelet 5.00/5 (3 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére