Főoldal / Desszertek / Nevesincs krémes Tündi konyhájából

Nevesincs krémes Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nevesincs krémes Tündi konyhájából

Nevesincs krémes Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek. tej
  • 3 ek. kristálycukor
  • fél cs. sütőpor

Az összeállításhoz:

  • kb. 4 ek. lekvár (ízlés szerinti)

A töltelékhez:

  • 15 dkg dió (darált)
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás + a tésztából 1 megmaradt fehérje
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs. vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítés: (tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félre tesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.

Krém elkészítése: A tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

Töltelék elkészítése: A darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.

A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (Én a tetejére sütőpapírt tettem).

Ha meg sült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.

Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.

Nevesincs krémes Tündi konyhájából 3.00/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére