Karamellás tejszínes torta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk.
A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.
A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba.
A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel.
Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
A tetejét megszórjuk tortadarával, vagy reszelt étcsokoládéval.
Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!