Főoldal / Tészta ételek / Piedone penne

Piedone penne

Piedone penne

Piedone penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 doboz vörös bab
  • 1 doboz kukorica
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • 1 db chili paprika
  • őrölt bors
  • 20 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt fél karikákra szeleteljük.

A babot és a kukoricát leszűrjük. A chilit és a fokhagymát apróra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a fokhagymát, chilit és a kolbászt.

Pár percig pirítjuk majd hozzá adjuk a babot és a kukoricát.

Sózzuk, borsozzuk majd rátesszük a paradicsompürét és 5-6 percet pirítjuk.

Hozzáöntjük a ketchupot és egyet forralunk rajta. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthetjük.

A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összeforgatjuk a raguval. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére