Főoldal / Vegetáriánus / Gombapaprikás penne tésztával

Gombapaprikás penne tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombapaprikás penne tésztával

Gombapaprikás penne tésztával

Hozzávalók:

  • 2 doboz gomba konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • pörkölt szaft kocka (vagy pirospaprika)
  • ételízesítő
  • olaj
  • tejföl v. főzőtejszín
  • 3 ek. liszt
  • 1 cs. penne tészta
  • víz.
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát és azzal is dinsztelem, egy rövid ideig.

Vizet öntök alá nem kell sok, mert hamar megfől a gomba ha konzerv. Befűszerezem.

A tésztát, sós olajos vízben megfőzöm, leszűrőm.

Ha megfőtt a gomba és kevés a víz alatta, megcsinálom a habarást. Egy kis tálba kevés vizet öntök a lisztet simára kikeverem, és beleöntöm a tejfölt, azzal is jól kikeverem. (fontos, hogy ne legyen csomós)

Lehúzom a lángról a gombát és belekeverem a habarást, és visszateszem pár percre összeforrani.

Elzárom a lángot. A paprikást a tésztával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Ha van otthon főzőtejszín érdemes azzal csinálni, mert finom, selymes lesz tőle a paprikás szaftja.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére