Főoldal / Desszertek / Francia krémes

Francia krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Francia krémes

Francia krémes

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 1 liter tej
  • 10 deka cukor
  • 3 darab tojás fehérje
  • 5 kanál cukor
  • fél liter tejszín 
  • 3 deka porcukor

A felső lapra:

  • 10 deka porcukor
  • 3 kanál langyos víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 2 kanál olvasztott karamell 2 kanál cukrot megolvasztok és kevés vízzel felengedem, hogy elolvadjon a cukor és ebből a szirupból teszek a porcukorba amit a lap tetejére teszek.
Ha a tészta kiolvadt ketté vágom,vékonyra kinyújtom, 30-35centis téglalap alakúra .

Zsír mentes sütőlapon megsütöm, előmelegített 180fokos sütőben.

A tejet, körülbelül 7 decit, 10 deka cukorral felrakom forrni.

A pudingot a maradék tejjel simára keverem.

Ha forr a tej állandó keverés mellett besűrítem a pudingos tejjel.

A tojás fehérjét keményre verem 3 kanál cukorral, és a pudinghoz keverem.

Az alsó lapra rásimítom a krémet.

Ha meghűlt a krém, akkor a felvert tejszín habot is rákenjük, majd rátesszük a felső lapot.

A felső lapra a cukor masszát teszek.

2 kanál cukrot megolvasztok és kevés vízzel felengedem, hogy elolvadjon a cukor.

A porcukrot langyos vízzel összekeverjük,és hozzáadok két kanállal az olvasztott karamellből, és a lapra kenem.

A felső lapot ajánlatos külön kockákra felvágni és úgy rárakni a krémre.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére