Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Erdei gyümölcsös kosárka

Erdei gyümölcsös kosárka

Erdei gyümölcsös kosárka

Erdei gyümölcsös kosárka

Hozzávalók:

  • 23 dkg tönkölybúza liszt (vagy finom liszt)
  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 6g sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 60 ml tej
  • 20g méz
  • 10 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Cukorral habosra keverjük a tojásokat.
Az olvasztott de már nem meleg vajat kikeverjük a mézzel és a tejjel, majd a tojásos keverékhez adjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport és a tojásos mézes masszához adagoljuk.
Az összeállított tésztát egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük.

Alaposan kikenjük zsiradékkal a kosárka formákat, majd lisztet szórunk bele.
A híg masszát a formákba adagoljuk, elosztjuk rajtuk a gyümölcsöt, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Ebből az adagból 22 db kosárka lesz.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére