Főoldal / Főzelékek / Krumplis édeskáposzta főzelék

Krumplis édeskáposzta főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplis édeskáposzta főzelék

Krumplis édeskáposzta főzelék 2

Hozzávalók:

  • 1 fél fej káposzta
  • 3 db közepes burgonya
  • bors
  • őrölt köménymag
  • 2 ek. étkezési keményítő (vagy liszt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 200 ml tejszín
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és kevés zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem az apróra vágott káposztát, és feltöltöm annyi vízzel ami ellepi, majd szép lassan félpuhára főzöm.
Ekkor hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát, ízlés szerint fűszerezem és készre főzöm.
A tejszínt az étkezési keményítővel (vagy liszttel) elkeverem, óvatosan a káposztához adom, és összeforralom vele.

Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk. Lehet ez főtt tojás, pörkölt, fasírt, sült virsli, tükörtojás….

Krumplis édeskáposzta főzelék 4.29/5 (7 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére