Főoldal / Főzelékek / Krumplis édeskáposzta főzelék

Krumplis édeskáposzta főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplis édeskáposzta főzelék

Krumplis édeskáposzta főzelék 2

Hozzávalók:

  • 1 fél fej káposzta
  • 3 db közepes burgonya
  • bors
  • őrölt köménymag
  • 2 ek. étkezési keményítő (vagy liszt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 200 ml tejszín
  • olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és kevés zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem az apróra vágott káposztát, és feltöltöm annyi vízzel ami ellepi, majd szép lassan félpuhára főzöm.
Ekkor hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát, ízlés szerint fűszerezem és készre főzöm.
A tejszínt az étkezési keményítővel (vagy liszttel) elkeverem, óvatosan a káposztához adom, és összeforralom vele.

Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk. Lehet ez főtt tojás, pörkölt, fasírt, sült virsli, tükörtojás….

Krumplis édeskáposzta főzelék 4.50/5 (6 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére