Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött kacsa

Töltött kacsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött kacsa

Töltött kacsa

Hozzávalók:

  • 1 db kacsa / az enyém 3kg /
  • 25 dkg kacsa vagy csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej

A tepsibe:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A fűszerek:

  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • petrezselyem zöld
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.

Két darab tojást megfőzünk.

A szalonnát,hagymát,májat,gombát és a két főtt tojást kis kockákra vágjuk.

A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A petrezselymet ha friss apróra vágjuk.

A szalonnát kisütjük,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat,sózzuk,borsozzuk,csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk.

Beletesszük a gombát és addig pároljuk míg elfövi a levét. Levesszük a tűzről és belekeverjük a petrezselymet, zsemléket,kockára vágott főtt tojásokat és egy darab nyers tojást.

A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük.

A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket és négybe vágott vöröshagymákat.

Zsiradékot nem csak vizet öntönk alá /kb 2dl /és alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 30-40 percre visszatesszük a kacsát amíg szép színt kap.

A sütési idő a kacsa méretével változik.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére