Főoldal / Desszertek / Oreo kekszes, fehér csokoládés mascarponés krémes

Oreo kekszes, fehér csokoládés mascarponés krémes

Oreo kekszes, fehér csokoládés mascarponés krémes

Oreo kekszes, fehér csokoládés mascarponés krémes

Hozzávalók:

A piskótához

  • Az alsó laphoz:
  • 2 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A felső laphoz:
  • 2 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:

  • 200 ml habtejszín (cukrászhab)
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl tej
  • 46 g fehércsokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 8 db oreo keksz

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd az étolajat.
Végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

A kakaós masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A másik piskótával is így járunk el.
Lehet egyben is sütni a két lapot,de akkor miután kihűlt vágjuk ketté.

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük.Sűrűre főzzük majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset félreteszünk  belőle a díszítéshez.
A kekszeket aprító gépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.

Az egyik tésztalapot a tálcára helyezzük, rákenjük a kekszes krémet majd befedjük a másik lappal.

A csokoládét a vajjal és az étolajjal mikróban felolvasztjuk,majd simára keverjük. (ezt a műveletet vízgőz felett is elvégezhetjük)
A csokimázat a sütemény tetejére csurgatjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.
Hagyjuk megdermedni.

Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd hűtőbe tesszük legalább egy jó órára.
A bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni, nem fog megrepedni a máz a tetején.
A félre tett fehér krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek tetejére. Ízlés szerint cukorgyönggyel vagy csokiforgáccsal is díszíthetjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére