Főoldal / Reggelik / Omlett zabpelyhes lángossal

Omlett zabpelyhes lángossal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlett zabpelyhes lángossal

omlett zabpelyhes lángossal

Hozzávalók:

Az omletthez:

  • 4 db tojás
  • paradicsom (ízlés szerint)
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • mozzarella

A zabpelyhes lángoshoz:

  • 2 dl zabpehely
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az omletthez a tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.

A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. A paradicsomot vágjuk cikkekre.

Az olajbogyó levét csepegtessük le. Öntsük az olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is.

Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel és fűszerekkel összekevert tojást. Süssük addig, amíg a tojás elkezd megszilárdulni. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre.

A lángoshoz a zabpelyhet öntsük egy tálba, majd öntsük rá a tejet. Ezután hagyjuk, hogy teljesen magába szívja (kb. 30 perc).

Ezután ízlés szerint sózzuk meg, és üssük bele a tojást, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze. Öntsük bele az olajat egy teflon serpenyőbe, majd hevítsük fel. Ezután öntsük bele a zabpelyhes masszát, majd terítsük el egyenletesen.

Alacsony lángon, süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre. Tálaláskor az omlettet a zabpelyhes lángossal kínáljuk.

Az omlett zabpelyhes lángossal nagyon finom, és igen laktató.

Omlett zabpelyhes lángossal 4.58/5 (24 értékelés)

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére