Főoldal / Tészta ételek / Vörösboros gombapaprikás tésztával

Vörösboros gombapaprikás tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Vörösboros gombapaprikás tésztával

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek tejföl
  • 2 ek libazsír
  • 25 dkg tészta
  • 1 szál újhagyma zöld
  • 6 ek tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat durvára felaprítom, a paprikát és a paradicsomot feldarabolom, a gombát felszeletelem.

Egy serpenyőben a libazsíron üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd a fokhagymát.Ízlés szerint fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.

Megfőzöm a tésztát sós vízben.

A gombához öntöm a bort és a tejfölt. Összekeverem, és elzárom a tűzhelyt, hőntartáson hagyom.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rákanalazom a gombapaprikást és tejfölt, szórok rá felvágott újhagyma zöldjét, és vágok rá chilipaprikát.

Tipp / megjegyzés:
A hűtőmben volt néhány zöldség, amiből eredetileg lecsót akartam főzni, de a feleségem a paprika nagy részét elhasználta, így változtatnom kellett. Végül is egy gombapaprikás került ma az asztalra.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére