Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás sertéstarja burgonyapürével

Fokhagymás sertéstarja burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás sertéstarja burgonyapürével

Fokhagymás sertéstarja burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 1 kg burgonya
  • fokhagymapor
  • gyömbér
  • olaj
  • tejföl
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A felszeletelt tarját,kicsit megütögetjük hogy a rostok fellazuljanak. A fokhagymaporral, sóval, őrölt gyömbérrel, (abból csak keveset, mert intenzív az íze), bedörzsöljük a húst, és egy olajjal kikent tepsibe rakjuk. 1 dl vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk és 160 fokon puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk.

Közben sós vízben megfőzzük a hámozott, megmosott, 4 felé vágott burgonyát. Ma megfőtt, leöntjük róla a vizet, sóval pici gyömbérrel ízesítjük, és a tejföl hozzáadásával pürésítjük. A pürét, a hússal és csemege uborkával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A sülés alatt a húst forgassuk, hogy mindkét fele rendesen átsüljön. A burgonyát tálalás előtt pürésítjük, hogy friss legyen.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére