Főoldal / Hal ételek / Rántott hering sült petrezselymes krumplival

Rántott hering sült petrezselymes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott hering sült petrezselymes krumplival

Rántott hering sült petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 1 doboz (4 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban 
  • 5 db közepes nagyságú újkrumpli
  • olíva olaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehér bor (Cserszegi fűszeres)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni. Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, és felszeletelem.

A krumplikat kevés olíva olajon, melyhez a a hering szószából (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott) is öntök egy keveset, megsűtöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett, szórok rá vágott petrezselymet..

A végén hozzáadom a heringeket, átsűtöm, facsarok rá citromot, öntök rá fehér bort, majd tálalom.

A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, diszítem citrom karikával, petrezselyem zölddel és chili paprikával. Fehérbort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére